Groente pannenkoekjes

Lekker en super gezond. Glutenvrij en lactose vrij. Leuk om samen met kinderen te maken! En te eten uiteraard :-)

Ingrediënten

Voor ±15 kleine groente pannenkoekjes:

volkoren pannenkoekjes met lupine en pastinaak

  • ghee of olie geschikt om mee te bakken, bijv. olijfolie
  •  200 ml (plantaardige) melk, bijv. amandelmelk (ongezoet)
  • 150 ml water
  • 125 g boekweitmeel of kant en klaar “boekweit pannenkoekenmix” (vaak met met tapioca)
  • 125 g kikkererwtenmeel (als je dit niet in huis hebt dan kun je 125 g boekweit of andere meelsoort toevoegen)
  • snufje (Himalaya of zee) zout
  • 2 eieren
  • 2 middelgrote wortels of pastinaken, geraspt

 

Tip 1: In plaats van pastinaak kun je ook bietjes, courgette of een andere stevige groente die je in huis hebt gebruiken.

Tip 2: Geen tijd/zin om te raspen? Je kunt ook diepvries groente zoals spinazie ontdooien en toevoegen aan je pannenkoekbeslag.

Tip 3: Extra groente boost: deels of in plaats van de (plantaardige) melk voeg je gemengde groentesap, tomatensap of wortelsap (uit pak of fles) toe.

Tip 4: Je kunt variëren en combinaties maken met verschillende soorten meel. Bijvoorbeeld: volkoren speltmeel (bevat wel gluten), quinoa meel (zeer eiwitrijk, voeg maar een klein deel toe, bijvoorbeeld 75 g), havermeel, maismeel.

Tip 5: Beleg eens met appelstroop in plaats van bijvoorbeeld schenkstroop. Kinderen vinden dit vaak even lekker en door de aanwezige vitamine C neem je het ijzer in groente die erin zit beter op!

Tip 6: Beleg met zaden- of notenpasta (sesam, amandel- of gemende noten pasta bijvoorbeeld). Zaden en noten bevatten goede vetten en voedingsstoffen. Sesampasta (tahin) bevat veel calcium bijvoorbeeld.

Bereidingswijze

Voorbereiding: 10 minuten | Bereiding: 10 minuten

  1. Meng alle ingrediënten, behalve de groente, in een kom en mix met mixer of garde.
  2. Evt. nog wat melk of water toevoegen als beslag nog te dik is.
  3. Voeg de geraspte groente en scheutje olie aan het beslag toe.
  4. Zet de koekenpan op het fornuis met scheutje ghee of bak olie.
  5. Met een kleine pollepel maak je meerdere pannenkoekjes tegelijk in de koekenpan.
  6. Bak ze op matig vuur.
  7. Eet smakelijk!
This entry was posted in Recepten, Recepten voor kinderen. Bookmark the permalink.

Comments are closed.