Dadelstroop

Dadelstroop kun je kant-en-klaar kopen: van Horizon bijvoorbeeld, verkrijgbaar bij de Natuurvoedingswinkel. Heerlijk voor in eigengemaakte cake, koekjes en op de pannenkoek! Alleen best prijzig, goede reden om hem zelf te maken :)

Het recept voor zelfgemaakte dadelstroop:

Ingrediënten

foto 2 (1)Voor ±7 el dadelstroop:

  • 10 gedroogde dadels
  • 5 el kokend water

Bereidingswijze

  • Week de gedroogde dadels minimaal 10 uur, totdat de buitenkant ook helemaal zacht aanvoelt.
  • Ontpit evt. de dadels. Je kunt ook kiezen voor pitloze variant.
  • Mix de dadels met een staafmixer samen met het weekwater totdat het een smeuïge stroop wordt.
  • Voeg voorzichtig een beetje water toe wanneer de stroop te dik is of lastig te pureren.
  • Bewaar de dadelstroop in de koelkast.

 

This entry was posted in Recepten, Voeding tips. Bookmark the permalink.

Comments are closed.