Chocolade bietjes taart

Deze weelderige “taart uit de grond” is echt een feestje, zowel om te zien als voor je smaakpapillen. Mooi meegenomen dat hij ook nog eens supergezond is!

-Glutenvrij en Suikervrij-

Ingrediënten

Chocolade bietjes taart

  • 4 bieten, grof geraspt
  • 400 g gedroogde dadels
  • 3 gulle el (raw) cacao poeder
  • handje raw cacao nibs
  • snufje zout
  • 200 g / ml plantaardige olie geschikt om mee te bakken, bijv. kokosolie
  • beetje olie om cakeblik mee in te vetten
  • 3 grote eieren of 4 kleine
  • 150 g volkoren boekweit meel
  • 100 g amandelmeel (kant-en-klaar te koop of je kunt amandelen zelf malen) of 100 g cocosmeel of kastanjemeel
  • 1 ruime tl bakpoeder
  • (ronde) cakevorm
  • bakpapier
  • vers of gedroogd fruit als decoratie

Bereidingswijze

Voorbereiding: 15 minuten | Bereiding: 45 minuten

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius (Gasoven stand 4).geweekte dadels voor in  de chocolade bietjes taart
  • Week de dadels in kom met gekookt water (alle dadels net onder water)
  • Vet cakeblik in met een beetje olie.
  • Knip stuk bakpapier zo groot als de bodem van de cakevorm en plak het op de bodem.
  • Meng de (kokos) olie en de dadels met het water met een vork of mixer in een beslagkom.
  • Voeg de eieren een voor een toe.
  • Voeg alle meel en bakpoeder toe en roer zodat het een mengsel wordt.
  • Voeg de geraspte bietjes toe.
  • Roer alles goed door elkaar en schep het beslag in het cakeblik met een pannenlikker of lepel.
  • Cakebeslag is zo’n 1 cm onder de rand. Mocht je over hebben kun je er nog een (kleinere) cakevorm bij vullen.
  • Bak de cake(s) gaar in ±45 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
  • Check tussendoor na ±25 minuten of de cake misschien al bruin is aan de bovenkant, evt. afdekken met folie of bakpapier voor de laatste 20 minuten.
  • Laat de cake afkoelen op een rooster.
  • Decoreer met vers of gedroogd fruit.
  • Serveer evt. met (cocos) ijs en/of slagroom.
  • Eet smakelijk!

Tip: Chocolade bietjes Muffins

Met hetzelfde recept kun je ook chocolade bietjes muffins maken, deze hebben een kortere baktijd: zo’n 25 minuten.

 

 

This entry was posted in Recepten. Bookmark the permalink.