Probeer eens deze ‘naughty’ en toch verantwoorde Chocolade zoete Aardappeltaart! Ook zeer geliefd bij kinderen.
Ingrediënten
Chocolade zoete aardappeltaart taart
- 2 middelgrote zoete aardappels, grof geraspt
- 3 el (raw) cacao poeder
- 1 gulle el Melasse (of dadelstroop)
- 70 g Oerzoet
- handje raw cacao nibs
- snufje zeezout
- 180 g roomboter (of kokosolie)
- beetje roomboter (of kokosolie) om bakblik mee in te vetten
- 2 grote eieren of 3 kleine
- 100 g gebuild (spelt)meel (of 50 g volkoren(spelt)meel/50 g (spelt)bloem)
- 70 g amandelmeel (kant-en-klaar te koop of je kunt amandelen zelf malen)
- 1 ruime tl bakpoeder
- (ronde) cakevorm
- bakpapier
Bereidingswijze
Voorbereiding: 15 minuten | Bereiding: 45 minuten
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius (Gasoven stand 4).
Vet cakeblik in met een beetje roomboter.
Knip stuk bakpapier zo groot als de bodem van de cakevorm en
plak het op de bodem.
Meng de roomboter, Melasse, Oerzoet met een vork of mixer in
een beslagkom.
Voeg de eieren een voor een toe.
Voeg alle meel, bakpoeder toe en roer zodat het een mengsel
wordt.
Voeg de geraspte zoete aardappels toe.
Roer alles goed door elkaar en schep het beslag in het
cakeblik met een pannenlikker of lepel.
Taartbeslag is zo’n 1 cm onder de rand. Mocht je over
hebben kun je er nog een (kleinere) cakevorm bij vullen.
Bak de taart gaar in ±45 minuten in het midden van de
voorverwarmde oven.
Check tussendoor na ±25 minuten of de taart misschien al bruin
is aan de bovenkant, evt. afdekken met folie of bakpapier voor
de laatste 20 minuten.
Laat de taart afkoelen op een rooster.
Serveer de taart (wanneer lauwwarm) evt. met (cocos) ijs en/of
slagroom.
Geniet!…
Tip: Chocolade zoete aardappel Muffins
Met hetzelfde recept kun je ook Chocolade zoete
aardappel Muffins maken, deze hebben een kortere baktijd:
zo’n 25 minuten.