Ingrediënten
Deze heerlijke yoga koekjes zijn glutenvrij en een echte traktatie. Als gezonde snack, na een intensieve yogasessie bijvoorbeeld!
Voor ±16 koekjes:
- 5 el dadelstroop
- 125 ml plantaardige olie geschikt om mee te bakken, bijv. olijfolie
- 5 el melk
- 100 g boekweitmeel en 100 g teff- of rijstmeel
- 50 g amandelmeel
- extra meel voor het aanrecht en je handen
- 1 tl bakpoeder
- 2 el cacao of carobe poeder
- 150 g gepofte quinoa of rijst
- 50 g gedroogde kokossnippers of fibrex
- 50 g goji bessen
- 50 g zonnebloem- en/of pompoenpitten
- 80 g gedroogde vijgen en/of ongezwavelde abrikozen in stukjes geknipt
Bereidingswijze
Voorbereiding: 15 minuten | Bereiding: 15 minuten
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius (Gasoven stand 4).
- Meng alle ingrediënten in een kom en kneed tot een samenhangende massa. Pak dan telkens een bolletje deeg in je handen (ter grootte van een mandarijn) en druk dit in je handen plat tot een 1 cm. dik koekje.
- Leg ze op een met bakpapier bedekte bakplaat.
- Bak de koekjes in ongeveer 15 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
- Laat de koekjes afkoelen op een rooster.
- Eet smakelijk!