Maaltijd salade van gierst met groenten uit het seizoen

Licht verteerbaar, glutenvrij, origineel en smakelijk: maaltijd salade op basis van gierst en linzen.

lunch hormoon yoga workshop woerdenGierst is een graan wat qua structuur vergelijkbaar is met couscous. De smaak van gierst is rijker, wat meer nootachtig in vergelijking met couscous. Het is een welkome afwisseling want tarwe (het graan waarvan couscous is gemaakt) krijgen we al genoeg binnen. Gierst is bovendien licht verteerbaar, gemakkelijk en snel te bereiden en ook nog eens super gezond! Rijk aan vitamines, mineralen en eiwitten. Het is verkrijgbaar bij de natuurvoedingswinkel en qua prijs vergelijkbaar met biologische rijst. 

Kook de gierst en linzen samen in een pan met ruim water (er staat zo’n 3 cm water bovenop), je kunt kerrie kruiden toevoegen, een kant-en-klare mix of maak je keuze zelf uit o.a. gember, kurkuma, mosterdzaad. Bereid intussen de groenten en voeg alle ingrediënten op het laatst samen in een grote schaal. Een heerlijk lunchgerecht en/of lichte avondmaaltijd. Ook als er gasten komen!

Gebruik groenten uit het seizoen (misschien wel uit je eigen tuin) en ingrediënten die je lekker vindt en in huis hebt. Stoof de groenten in de oven op 200 graden. Zo’n 1,5 uur in een afgedekte ovenschaal met wat (kokos)olie en Himalaya zout kristallen.

Verder kun je noten toevoegen zoals amandelen, kruiden zoals munt en koriander als je van een zoete toevoeging houdt dan kun je stukjes gedroogde vijg toevoegen.

Op de foto hiernaast met pompoen, biet, zoete aardappel, amandel, munt, peterselie.Maaltijd salade van gierst met groenten uit het seizoen

Tip: maak gelijk een grotere hoeveelheid, porties kun je invriezen of in de koelkast bewaren als basis voor andere variatie maaltijd. Ook geschikt als ontbijt pap! Alleen verwarmen met een beetje (plantaardige)melk en klaar. Zie het recept voor ‘havermoutpap als ontbijt‘ wat je dan evt. nog toe kunt voegen.

Comments are closed.