Geroosterde groenten uit de oven

Super gezond, heerlijk, makkelijk te maken en het ziet er mooi uit! Daarom ook leuk wanneer je een etentje met gasten organiseert.

  • Gebruik stevige groenten uit het seizoen groenten en die je in huis hebt) zoals: wortel, pastinaak, paprika, zoete aardappel, aardappel, knolselderij, aardpeer (topinamboer), koolraap. Snijd deze in ongeveer 1 cm. dikke repen/stukken. Alleen de knolselderij, aardpeer en koolraap hoef je te schillen. De andere groenten (liefste biologisch) goed wassen of schrobben als dit nodig is.
  • Schil en snijd ook een paar (rode) uien in grove parten. Kleine uien zoals charlotten kunnen heel blijven.
  • Leg alle groenten verspreid op een bakplaat.
  • Voeg ongepelde knoflooktenen toe. Ze worden zo gepoft. De binnenkant wordt helemaal zacht. Serveer ze zo. Alleen je mes erin steken en dan zo opeten met de rest van je maaltijd!
  • Voeg, als je hiervan houdt, champignons, of andere paddestoelen in stukken toe.
  • Een of 2 takken rozemarijn als je een plant in de tuin hebt staan.
  • Besprenkel ruim met olijfolie.
  • Evt. vlokken (Himalaya) zeezout.
  • Bak 45 minuten in voorverwarmde oven op 180 graden. Schep halverwege om en  bak nog ongeveer 20 minuten bedekt met bijvoorbeeld aluminiumfolie. Prik in de groenten om te kijken of ze zacht genoeg zijn.
  • Serveer bijvoorbeeld met een licht verteerbare graansoort zoals quinoa of gierst en een grote groene salade.

geroosterde groenten uit de oven

This entry was posted in Recepten, Voeding tips. Bookmark the permalink.

Comments are closed.