Lunchgerecht met boekweit

Boekweit is heerlijk en licht verteerbaar, gemakkelijk en snel te bereiden en ook nog eens super gezond! Ook kinderen vinden het vaak erg lekker. Nootachtig van smaak en rijk aan vitamines, mineralen en eiwitten.

  • Kook de boekweit van tevoren.
  • Tip: maak gelijk een grotere hoeveelheid, porties kun je invriezen of in de koelkast bewaren als basis voor andere variatie maaltijd. Ook geschikt als ontbijt pap! Alleen verwarmen met een beetje (haver)melk en klaar. Zie recept voor havermoutpap  wat je evt. nog toe kunt voegen.
  • Bak de gekookte boekweit even op in de wok en voeg groenten en ingrediënten toe die je lekker vindt en in huis hebt. Hier: erwtjes, ui, ei en zachte geitenkaas en voeg gedroogde vijgen (even geweekt in gekookt water) en broccoli kiemen (zelf gekweekt in kweekbakje) op het laatst toe.
  • Variatie: bak kikkererwten, prei in repen, tomaat, stukjes paprika etc. toe.
  • Vegan: gebruik zijden tofu, kokosmelk in plaats van ei en kaas.

Lunchgerecht met boekweit

This entry was posted in Recepten. Bookmark the permalink.

Comments are closed.