Soorten kokosolie

Je kunt kokosolie heel goed en veelzijdig gebruiken in de keuken. Perfect om mee te bakken, stoven en zelfs frituren! Er is geen vorming van schadelijke stoffen, vrije radicalen of transvetzuren. Daarnaast bevat kokosolie minder calorieën dan de meeste andere bakoliën en is het licht verteerbaar.

Voor koude gerechten zoals desserts, smoothies en zelfgemaakte chocola of carobe repen kun je het beste de ‘extra virgin’/’koudgeperste’/’raw’ varianten gebruiken. Hier zitten nog de meeste voedingsstoffen in.

Ook heerlijk als smeersel op je brood, cracker of (pastinaak) pannenkoek in plaats van boter of margarine.

Naast eten kun je kokosolie ook gebruiken als beauty product. Gebruik als bodylotion, handcreme, after-sun of na het scheren. Je krijgt een superzachte huid ervan :).

Mondspoelen kun je ook met kokosolie, dit wordt ‘oil pulling’ genoemd.

Een hapje kokosolie nemen tijdens of na je maaltijd is een goed idee als je je stofwisseling wilt verhogen (schildklier wordt gestimuleerd). Ook mineralen zoals calcium en magnesium en de in vet oplosbare vitamines A, D, E, K worden beter opgenomen.

De kokosolie van merk Tiana, de “raw organic coconut goodness’ variant, is qua substantie minder olie achtig is, maar meer zoals kokosmeel/geraspte kokos.

kokosolie raw merk tiana

This entry was posted in Voeding tips. Bookmark the permalink.

Comments are closed.